Klik hier om de titel te bewerken

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Groene smoothies

Wat zijn groene smoothies

In mijn voedingsadviezen voeg ik vaak groene smoothies toe. Groene smoothies zijn vitaminebommen, een heerlijk tussendoortje of vervanger van een maaltijd. Ze worden gemaakt van een groene basis zoals spinazie of bijvoorbeeld boerenkool met daarbij lekkere fruitsoorten en superfoods. 

Waarom groene smoothies

Maar 8% van de bevolking krijgt genoeg groenten en fruit binnen om voldoende vitaminen op te nemen in je lichaam. Groene smoothies zijn ideaal om op een makkelijke en heerlijk manier voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. 

De voedingsstoffen uit de groene smoothies zorgen onder andere voor een goede regulatie van je bloeddruk, geven veel energie, en zijn bijvoorbeeld een boost voor je geheugen. De voordelen zijn eigenlijk eindeloos. Wat vooral heel fijn is: ze zijn heerlijk en met dit gezonde tussendoortje heb je ook veel minder zin in snacks boordevol suikers, e-nummers, zouten en vetten! Ideaal voor je gewicht dus.

Partners 

Voeding&Vitaliteit werkt samen met een aantal partners om aan al jouw behoeftes tegemoet te komen!

The BootClub verzorgt jouw actieve vakantie om je fitter, vitaler, lichter en energieker te voelen. Ga een weekend of één of meerdere weken op Bootcamp, waar je veel sport, gezond eet, kan afvallen en: Boost your Lifestyle! Kijk hier (link) op de website

Recept

Deze smoothie geeft je een energieboost en is een fantastische bron van vitamines en mineralen voor je lichaam!

- 2 handen rauwe biologische spinazie

- 1/2 banaan

- 1 appel (biologisch) met schil maar zonder klokhuis

- 1 eetlepel lijnzaad of pomoenpitten

- 2 blaadjes verse munt

-1 kopje koud water

Doe alle ingredienten in een blender en laat draaien tot er een gladde smoothie ontstaat. Als je de smoothie te dik vindt, dan kun je er water aan toevoegen. Pak een mooi glas en schenk je smoothie hierin, geniet van deze groene boost!